Wat is een goede Weave installatie?

Wat is een goede Weave installatie?
28 February, 2018

1. Een goede weave installatie begint altijd met een goede vlecht naar beneden
Haar vlechten is een kunst. Er zijn tal van manieren om je haar te vlechten en het hangt allemaal af van het type weave dat je hebt. Persoonlijk raden wij een cirkelvlecht aan als basis van de meeste weaves, maar niet iedereen heeft daar het hoofd voor. De cirkelvlechttechniek zorgt voor een veelzijdige installatie van de weave die je onder andere in een hoge paardenstaart kan dragen. Je moet minstens 3 cm haar hebben om die methode succesvol te kunnen gebruiken.

Een goede braid moet comfortabel voelen en niet te strak zijn. Als het niet goed is gedaan, zullen de vlechten spanning op de haarwortels veroorzaken en pijn veroorzaken en in de ergste  gevallen zelfs langdurige schade en haarverlies. Als de  braid te strak voelt, moet je onmiddellijk de vlecht losmaken en herstellen.  De kapster moet altijd vragen hoe het aanvoelt tijdens het vlechten.

Als je niet zeker weet hoe je moet vlechten voor een bepaalde weave, moet je altijd professionele hulp vragen.

 

2. Een goede weave  heeft gezond haar als basis
De kwaliteit van het haar van de weave is cruciaal voor een succesvolle weefinstallatie. We moedigen klanten aan om het kopen van een weave als lange termijn investering te zien. Goede haar kwaliteit gaat lang mee en kan opnieuw worden gebruikt voor een jaar of langer, indien goed onderhouden.

Het is belangrijk dat alle haarstrengen zijn gericht op de natuurlijke richting van de wortel tot het punt, waardoor schade voorkomen word. Er zijn geen chemicaliën of verwerking van het haar nodig, behalve het schoonmaken, kammen en stomen van het haar in de juiste textuur. Geen enkele weave bundel is gelijk omdat ze allemaal afkomstig zijn van verschillende donateurs. Maar maak je geen zorgen te veel over de tint differentiatie. Wanneer de weave geïnstalleerd is, zal het er juist natuurlijker uitzien dankzij de schaduwvariaties. Je kan kan virgin weaves altijd nog verven tot de gewenste kleur.


3. Soorten haar
Er zijn veel mythen over wat voor soort haar het beste is om te gebruiken. Wij  verkopen weaves van verschillende  etniciteiten, maar nog belangrijk is of het haar van goede of slechte kwaliteitshaar is. In principe komt het meeste virgin haar haar uit India, Azië of zuid Amerika. Het haar wordt gestoomd in verschillende texturen die de etniciteit weerspiegelen. De Braziliaanse texturen, zijn populair  omdat ze er natuurlijk uitzien altijd van  topkwaliteit zijn.

 

4. Je weave en haar hebben niet dezelfde verzorging nodig
Als een weave  goed is  geïnstalleerd, lijkt het op je natuurlijke haar. De weave geeft je haar een welverdiende rust van blootstelling aan zon, styling en producten. Daarom wordt het omschreven als beschermende stijl. Elegantweaves  raad klanten aan het eigen haar anders te behandelen dan weaves.  Omdat weaves niet meer aan je hoofd vastzitten en geen voeding krijgen is er een andere manier van verzorging nodig. Bekijk dit artikel met meer informatie over het verzorgen van je weave! Klik hier

Add Comment

You must login to add a comment. If you do not have an account, you may register for one. Registration is free!